donderdag 18 maart 2010

TVM: Negeer stopteken van nepagenten

TVM: Negeer stopteken van nepagenten

Geschreven door Marcel van der Voort op 17.03.2010, 15:54

AMSTERDAM - "De reden dat wij vrachtwagenchauffeurs adviseren alleen bij grote pompstation te stoppen als ze van een onopvallende surveillancewagen van de politie een stopteken krijgen, is heel simpel. Er is een bende overvallers actief die er voor kiest voor wagens met een politie uitmonstering", vertelt woordvoerder Jaap Stalenburg van TVM Verzekeringen.
Voor hen is de maat vol: Vorige week vrijdag is in de namiddag een chauffeur op de vluchtstrook tot stoppen gedwongen en onder bedreiging van een pistool beroofd. In december is een andere trucker op de A28 op dezelfde manier overvallen en er zijn meer gevallen bekend.
Jaap: “Daarom heeft TVM een bordje laten maken met de tekst: "Volgt u mij naar het tankstation." Maar volgens de wet mag het doorrijden na een stopteken helemaal niet.
"Daarom zijn wij erover in discussie. Wij willen dat de politie gaat accepteren dat de chauffeur een kaartje voor het raam zet en doorrijdt naar een groot benzinestation", benadrukt Jaap.
Zwakke schakel
"Ik merk dat bedrijven hun lading goed kunnen beveiligen, maar de chauffeur is de zwakke schakel. Nu kunnen er vervelende dingen gebeuren", voegt hij er nog aan toe.
Er is een vermoeden dat de bende snelwegovervallers bestaat uit Nederlanders en Marokkanen.
Ze hebben de werkwijze wellicht afgekeken van overvallers in de omgeving van Milaan en Parijs.
De politie heeft inmiddels laten weten dat het doorrijden naar een pompstation misschien een oplossing is

© Transport Online / Marcel van der Voort zie op www.transport-online.nl de reacties  op dit artikel en andere nieuws feiten  http://www.transport-online.nl

Geen opmerkingen: