zaterdag 22 mei 2010

Akkoord over 48-urige werkweek

Tags: chauffeurs Logistiek transportbranche

Door: Arjan Velthoven

Gepubliceerd op 21 mei 2010 16:37

Donderdag hebben de sociale partners in het beroepsgoederenvervoer over de weg (Transport en Logistiek Nederland (TLN), KNV, VVT en FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen) tijdens de CAO-onderhandelingen een akkoord bereikt over de invoering van de 48 urige werkweek voor chauffeurs in de Nederlandse wetgeving.

Als uitgangspunt van het advies aan de minister van Verkeer en Waterstaat geldt dat 50 procent van de niet-rijtijd als beschikbaarheidstijd wordt aangemerkt. Op verzoek van de individuele chauffeur kan hiervan naar beneden worden afgeweken. Partijen zijn van mening dat hiermee een optimaal evenwicht wordt bereikt tussen inzetbaarheid van de medewerkers en de individuele zeggenschap over arbeidstijden. Partijen hebben hiermee tevens zeker gesteld dat de invoering van de 48 urige werkweek geen gevolgen heeft voor de inkomens van chauffeurs. CAO-partijen zullen dan ook deze gezamenlijke oplossing voorleggen aan de minister van Verkeer en Waterstaat teneinde deze in de Nederlandse wetgeving te laten opnemen.


De cao-onderhandelingen zijn nog niet helemaal afgerond. Op 1 juli praten de gesprekspartners verder. Dan komen onder ander de voorstellen van de bonden over loonstijging (koopkrachtbehoud), werkgelegenheid en sociale vernieuwingen in de sector transport en logistiek aan de orde.


Bron: TLN, FNV TTM

Tags van Technorati: ,

zondag 16 mei 2010

weer eens wat anders/ lekker eten

Dit is een van mijn recepten op smulweb, is ook weer eens wat anders als trucks en trucks artikelen, als je trek hebt kijk dan eens op smulweb er staan meer als 300.000 recepten op

http://www.smulweb.nl/1358233/koken/recept/Spaghetti-met-tomaat-en-sardines

image image

Tags van Technorati: ,,,

2e surveillance-vrachtwagen op Britse motorways

Opnieuw neemt een Brits politiekorps een vrachtwagen in gebruik om verkeer op de motorways binnen het politiedistrict in de gaten te houden.image

Het politiekorps 'Avon and Somerset' in Zuidwest-Engeland heeft voor de gehele meimaand een een 'onopvallende' Volvo FH-trekker te leen gekregen om het verkeer te kunnen observeren. Op de passagiersstoel zal een agent(e) plaatsnemen die met een videocamera overtredingen van weggebruikers vastlegt. Een gewone surveillancewagen zal de overtreders vervolgens aan de kant zetten.

Makkelijk gespot
Overtredingen zoals niet handsfree bellen, of het niet dragen van de gordel kunnen gemakkelijk gespot worden vanuit de truck, en vanwege de hoge zitpositie, dus ook, en vooral bij chauffeurs in vrachtwagens. Het korps patrouilleert onder andere op delen van de M5 en de M4, rond Bristol, Bath en in de graafschappen Somerset oost en west.

Scania R480
Een ander politiekorps, de Central Motorway Police Group, nam eerder al een Scania R480 trekker in gebruik, in politiekleuren, om het belgedrag en de gordelplicht van chauffeurs in hun cabines te kunnen controleren, ook met behulp van een videocamera. Overigens is van die Scania al een schaalmodel op de markt gebracht. 

Bron:  www.truckstar.nl 

Tags van Technorati: ,,