vrijdag 20 maart 2009

colum over de reccesie

Bonus column - Hakken in het zand
De overheid is weer soft bezig wanneer men nog verder bonussen en beloningen accepteert van banken en verzekeraars. De door de overheid ingestelde (bijna) commissaris laat het gewoon gebeuren bij ING, gewoon een slapjanus. Hij had zijn hakken in het zand moeten steken. Nota bene de oud voorzitter van het. Schande. Direct vervangen deze man.

2009 is het begin van een nieuw bank en verzekering tijdperk, waarin het in de eerste plaats vergaren van winst niet meer de doelstelling mag zijn. Het leveren van kwaliteit moet voorop staan. Dat daar winst mee geboekt wordt is het doel wat daaruit volgt. Hieruit volgt dat personeel op een vast salaris gesteld kan worden. Wanneer een stap terug gedaan moet worden om de kwaliteit te behouden moet dat geaccepteerd worden. Kwaliteit moet altijd voorop staan. De overheid moet daar een code voor opstellen die strikt nageleefd dient te worden.

Minister Bos roep tot nu toe steeds hard dat hij pissig is en dat iets niet kan omdat het niet bij het volk overkomt. Maar mijnheer Bos, daar gaat het niet om. Dat is volkomen verkeerd weergegeven. Het moet simpel zijn: het kan niet en het mag niet. Verder niets. U haalt “ het volk” aan om stemmen te winnen. Dat schreeuwen is leuk, ook weer om stemmen te winnen, maar u moet er daadwerkelijk ook wat meedoen. Dat betekend dat u ook tegen de topmanagers en directeuren moeten schreeuwen binnenkort en uw hakken in het zand moet zetten. Hoe kunt u zeggen dat Lodewijk de Waal zich moedig gedraagt hoe hij zich tegen over het volk verantwoord. Hij moet zich moedig gedragen tegenover die graaiers bende. Het is ernst geachte regering. Nederland zet de tering naar de nering. Heel Nederland dus. Niet alleen Nederland tot 2x modaal.

Wij van de Anti Bizarre Taksen Hyves gooien graag een balletje op, zo ook nu. De pensioenen mogen niet omlaag en ook niet bevroren worden. Laten wij eens aannemen dat mensen die er in willen springen een (iets) hogere premie gaan betalen. Dat hogere percentage zou in stappen van 5 jaar vast gezet kunnen worden. Gewoon een extra spaarrekening bij het pensioenfonds. Laat dat eens doorrekenen en u zult versteld staan van het rendement. De huidige pensioengerechtigden of die het weldra zijn behoeven dan niet meer gekort te worden. Hieraan vast gekoppeld moet zijn dat zij die onlangs voor de wanprestatie zorgden, hun bonus in de pensioenpot moeten storten. Al dan niet gedwongen met een gerechtelijke aansprakelijkheid stelling. Zij die hierbuiten vallen dienen met een zogenaamde bonustaks te worden geconfronteerd. Deze zou 90 % mogen zijn. De overheid was in 2008 zo creatief met taksen, nu moeten wij ze verzinnen voor hen.

Wat mij opviel de laatste week is dat veel VVD’ers onze hyves quoten. Arend Jan Boekestijn hoorde ik in BNR nieuwsradio met onze stelling voor de ontwikkelingshulp. Hans Wiegel had het bij Pauw en Witteman over de Tering naar de Nering zetten. Mark Rutte gaf ons een knipoog met zijn zinsnede over de verpakkingtaks en vliegtaks. Alle 3 deze mensen zijn bekende van deze en andere hyves van ons. Wij zijn vereerd maar willen ook bij andere partijen van ons bekende standpunten zien. Onze hyves is namelijk niet partij gebonden maar heeft eigen denkbeelden. Alleen klagen is geen optie. Ideeën genereren en naar buiten brengen, dat is onze doelstelling. Nooit geschoten altijd mis.

In het crisis beraad is men zonder het zelf te merken heel dicht gekomen tot een herinvoering van het ziekenfonds. De zorgtoeslag wordt namelijk of afgeschaft of er wordt minder uitbetaald (inkomen gebonden) Men denkt aan een inkomen afhankelijke zorgpremie. Hoewel een inkomen afhankelijke premie aardig lijkt, vertrouw ik dit voor geen cent. De laagste premie zal waarschijnlijk niet verder omlaag gaan maar een uitgangspunt zijn. Wanneer echter de laagste premie verder omlaag gaat en de extra verzekeringen betaalbaar worden voor de gehandicapten en chronisch zieken is het een optie. Al die energie verspillende administratie van allerlei toeslagen mogen van mij vervallen wanneer daar een ziekenfonds voor in de plaats komt.

Wij komen met onze volgende column wanneer daar aanleiding voor is.

>>>>>>>>DE HYVES BEKIJKEN EN AANMELDEN<<<<<<<<< boven op titel klikken en je komt op de hyves waar dit vandaan komt

Eurlings regelt vrijstelling chauffeurs truckrun

DEN HAAG - Vrachtwagenchauffeurs die in hun vrije tijd gehandicapten mee laten rijden in hun truck lopen niet langer het risico later door een Nederlandse agent beboet te worden. De Europese Commissie heeft ingestemd met het verzoek van minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat om hiervoor een uitzondering toe te staan in de rij- en rusttijdenverordening.

Eurlings heeft besloten chauffeurs die deelnemen aan deze zogenaamde truckruns een nationale vrijstelling te geven. Hierdoor hoeven ruim 8500 chauffeurs die jaarlijks meedoen aan de truckruns de verkorte rusttijd niet te compenseren. Zo kunnen de vrachtwagenbestuurders in het weekend dit vrijwilligerswerk verrichten zonder dat zij het risico lopen op een bekeuring voor niet-rusten. Dit is een oplossing voor de verminderde inzetbaarheid van de deelnemende chauffeurs. Het voortbestaan van de truckruns is hiermee gegarandeerd.