zaterdag 14 februari 2009

Transportnieuws - Volkswagen koopt Scania-belang over van Porsche


Volkswagen koopt Scania-belang over van Porsche
De Duitse autoconstructeur Volkswagen heeft een belang van 8 procent in de Zweedse vrachtwagenbouwer Scania overgekocht van zijn moederbedrijf Porsche voor 395 miljoen euro. Dat meldt het persbureau AFP op basis van een persbericht van Volkswagen.

De deal is het gevolg van het bod dat Porsche moest uitbrengen op Scania. Omdat Porsche in januari zijn belang in Volkswagen uitbreidde tot meer dan 50 procent, was de luxeautobouwer volgens de Zweedse wetgeving verplicht om een bod uit te brengen op Scania, de vrachtwagenbouwer waarvan Volkswagen 69 procent bezit.

Porsche, dat helemaal geen strategische interesse heeft in Scania, heeft op basis van zijn bod nu 7,93 procent verworven van Scania. Dat deel verkoopt het nu door aan zijn dochtermaatschappij Volkswagen.

bron Transport online

parkeren duitsland

860 extra parkeerplaatsen in Hessen13-02-2009

In de Duitse deelstaat Hessen zullen dit jaar 860 extra parkeerplaatsen voor vrachtwagens gerealiseerd worden. De nationale Duitse regering en de deelstaat-regering van Hessen zijn dit gezamenlijk overeengekomen. Hessen is het kruispunt van Duitsland met bijzonder veel Duits en Europees transitoverkeer.

'Alleen chauffeurs die onderweg goed verzorgd worden, zijn veilige chauffeurs', zo sprak de Duitse verkeersminister Tiefensee. De nationale Duitse regering sponsort Hessen met tien miljoen euro voor de extra vrachtwagenparkeerplaatsen.

Minister Tiefensee en de verkeersminister van de deelstaat Hessen ondertekenden op vrijdag gezamenlijk een convenant op parkeerplaats Gräfenhausen West langs de A5 bij Darmstadt. Op deze parkeerplaats zullen vijftig extra parkeerplaatsen komen en nog eens 71 voor personenauto's. Ook aan de overkant van de snelweg komen extra parkeerplaatsen.

Bron: Verkehrsrundschau"
bron truckstar

magneet fraude

"Chauffeur in Engeland gearresteerd vanwege magneetfraude 13-02-2009

Een Hongaarse chauffeur in dienst van een Noord Ierse transporteur is gearresteerd na te zijn betrapt op het rijden met een magneet op de versnellingsbak. De VOSA, de Britse inspectiedienst kreeg de chauffeur in het vizier toen deze met 128 km/u voorbij kwam rijden met een geladen trailer.

De VOSA voerde een inspectie uit in de buurt van Cornwall. De magneet had niet alleen de digitale tachograaf verblind, maar ook de snelheidsbegrenzer.

Eenmaal aangehouden probeerde de chauffeur de magneet onopvallend te verwijderen en even tegen de kingpin plaat van zijn oplegger te ‘plakken’. De VOSA-jongens zijn natuurlijk niet gek, dus ze keken er met stijgende verbazing naar. De man werd gerresteerd en moet zestien maanden de cel in.Daarna mag hij vijftien maanden niet rijden.

De VOSA zegt dat de maximale straf op het vervalsen van tachograaf gegevens staat op een boete van 5.000 pond. Dat is ongeveer 5.500 euro. Daarnaast kan de rechter een maximale gevangenisstraf van twee jaar opleggen.

bron truckstar