vrijdag 12 maart 2010

Uitvaart in stijl met De Uitvaarttruck

 

DAMWOUDE - U wilt graag een uitvaart die bij u past. Van de keus van de kist tot en met het rouwvervoer. Met De Uitvaarttruck kiest u voor een heel persoonlijke uitvaart.
De truck is er voor iedereen die zijn laatste tocht graag in een echte truck wil maken. Bijvoorbeeld omdat u in uw leven heeft gewerkt in de sector transport en logistiek. Of omdat u zich aangetrokken voelt tot een laatste tocht in een transportmiddel dat bij u past.
De Uitvaarttruck maakt gebruik van een echte truck: een Scania van het type C114LA 4 x 2 NA-340. De truck is geheel in stijl uitgevoerd. De bak is van binnen en van buiten voorzien van een stemmige kleur.

In de bak is verlichting aanwezig. Voor het aan boord brengen en het van boord halen van de kist is er een liftinstallatie ingebouwd. Rouwkransen kunnen veilig worden vervoerd aan de ophanghaken in de bak. Ook is er een wasinstallatie aanwezig: de truck wordt voorafgaand aan elke laatste tocht geheel gewassen.

En bent u wel gecharmeerd van een uitvaart per truck, maar wilt u liever een truck van een ander merk? Geen enkel probleem: de bak staat los op een schotel en kan op elke truck worden geplaatst. U kunt van de dienstverlening van De Uitvaarttruck gebruik maken in elke plaats in Nederland. Een representatieve chauffeur neemt het vervoer in stijl voor zijn rekening, in nauw overleg met uw begrafenisondernemer.

Foto's: ©Uitvaarttruck.nl

BRON: www.transport-online.nl zie deze site ook voor commentaar op dit en andere berichten

donderdag 11 maart 2010

Inval bij transportbedrijf uit Oostvoorne

OOSTVOORNE - De politie heeft samen met de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) een inval gedaan bij een logistiek bedrijf uit Oostvoorne.
De polite hield dinsdag 2 februari een Poolse vrachtwagenchauffeur aan bij een tankstation langs de Rijksweg A15 nabij Ridderkerk.
De vrachtwagenchauffeur werd aangehouden omdat de container te ver uitstak na de stootbalk op de oplegger van de combinatie. Tevens bleek de chauffeur, een 32-jarige man uit Polen, te veel gedronken te hebben. De man werd destijds aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is toen proces-verbaal opgemaakt.
Het kenteken van de oplegger bleek na raadpleging van het kentekenregister toe te behoren aan een geƫxporteerde oplegger. Op zaterdag 13 februari troffen politieagenten dezelfde oplegger aan op De Pinnepot in Oostvoorne. Na controle van het VIN nummer bleek dat de oplegger was voorzien van valse kentekenplaten. Hierop is de oplegger inbeslaggenomen.
De Poolse chauffeur verklaarde voor een logistiek bedrijf uit Oostvoorne te werken. Echter bleek het bedrijf niet over de benodigde NIWO vergunning te beschikking. Hierop is de politie een onderzoek gestart naar het bedrijf.
Het onderzoek resulteerde in een inval, van politieagenten en inspecteurs van IVW, op vrijdag 5 maart in een woning in Oostvoorne. Bij de inval zijn tien dozen met administratie inbeslaggenomen.
Het onderzoek heeft geleid tot het opleggen van een last onder dwangsom. Dit houdt in dat als het het bedrijf blijft rijden, het bedrijf tot tienduizenden euro's boete per keer kan krijgen. Tevens kunnen voertuigen van het bedrijf, inclusief lading, inbeslaggenomen worden.
Daarnaast is ook een kentekenbewijs van een vrachtwagen ingevorderd door een gebleken technisch gebrek aan het remsysteem. Ook is gebleken dat het bedrijf geen deugelijke arbeidsregistratie (tachograafschijven) bijhoudt van zijn vijf chauffeurs.

Bron Transport online , kijk voor het hele artikel en de commentaren op

  www.transport-online.nl

dinsdag 9 maart 2010

voor de eigenrijders

SER-gebouw in Den Haaf SER-gebouw in Den Haaf Foto: KarlMarx - Flickr / Creative Commons - by-nc-nd

Update: dinsdag 9 mrt 2010, 14:41

Zzp'ers krijgen een vertegenwoordiger in de SER, de sociaal-economische adviesraad van de regering.

De belangen van de kleine ondernemers worden de komende twee jaar behartigd door Esther Raats-Coster, voorzitter van het  Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO). 

Zzp'ers zijn zelfstandige ondernemers zonder personeel. De afgelopen tijd is het aantal zzp'ers snel toegenomen naar zo'n 650.000. Dat zijn er zoveel dat ze een belangrijke rol in de economie spelen.

De zzp'ers danken hun zetel in de SER aan de werkgeversorganisatie VNO NCW, die een plaats aan deze groep afstaat. Op die manier kon de vertegenwoordiging snel worden geregeld, anders moest worden gewacht op een wetswijziging.

Overregulering
Raats-Coster werd in 2006 uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar. Ze had een bedrijf dat kabels voor de electronica-industrie levert, Bandridge. Ze verkocht de ondermeing in 2008 en werd zzp'er. Ze leidt het platform PZO sinds 2009.

"Onze entree in de SER markeert een historische ontwikkeling", stelt Raats-Coster. "Veel wet- en regelgeving is nu specifiek voor werknemers en werkgevers. In de SER kunnen we bouwen aan een systeem dat ruimte biedt aan de zelfstandige ondernemer. Die moet zich voluit kunnen ontplooien zonder overregulering en bureaucratie."

Bron NOS