dinsdag 21 december 2010

Duitse politievakbond wil 50 km/h, op alle wegen

Duitse politievakbond wil 50 km/h, op alle wegen
21-12-2010

Moegestreden door talrijke ongevallen als gevolg van hevige sneeuwval en gladheid, wil de de Duitse politie vakbond graag dat op het Duitse wegennet een maximum snelheid van 50 km/h gaat gelden. Daarmee gaan de Duitsers nog een stap verder dan Rijkswaterstaat bij ons.

De Duitse politie vakbond pleit ook gedurende de wintermaanden voor een algemeen inhaalverbod. Alleen met zulke regels bestaat er een gerede kans dat vele weggebruikers schadevrij op hun reisbestemming gedurende de winterperiode, vindt de politievakbond, die toegeeft dat de autosnelwegen allesbehalve ‘ Winterfest’  zijn. De signalering blijft in gebreke en er is te weinig strooizout.

Winterbandenboete

De politie betreurt dat de boetes voor het niet hebben van winterbanden aan de chauffeurs worden opgelegd en niet aan de transporteur. Toch zou de vakbond graag zien dat die boetes van veertig euro, tot 120 euro verdrievoudigd worden.  

Tot slot vindt de vakbond dat er veel meer wintermaatregelen moeten worden genomen door de Duitse Rijkswaterstaat. ,,Alleen al op de A2 tussen Bad Eilsen en Helmstedt zijn elke dag 25.000 trucks onderweg, die allemaal Maut betaald hebben. Dat stukje van 150 kilometer brengt dus dagelijks 650.000 euro maut op. ,,Daar mag best wat tegenover staan.’’

 

Bron: www.truckstar.nl 

Tags van Technorati: ,,

maandag 20 december 2010

Franse chauffeurs moeten uitkijken voor lifter Max

 

 

In Frankrijk krijgen chauffeurs de waarschuwing uit te kijken voor een Zwitserse lifter, genaamd Max. De man probeert niet alleen een ritje te versieren, hij slaagt er ook vaak in bij de bestuurder geld en voedsel af te dwingen.

Max probeert langs de kant van de weg een lift te verkrijgen, maar probeert dan plots meer dan vervoer van een niets vermoedende chauffeur te vragen. Zo doet hij zich voor als een zakenman, een grootvader of een professor wiens auto gestolen is. Sommige chauffeurs vinden Max zo charmant dat ze hem thuis uitnodigen om de nacht in een warm bed door te brengen.
Chalet
Vervolgens nodigt Max zijn weldoener op zijn beurt uit voor een bezoek aan zijn chalet in de Zwitserse Alpen. Alleen bestaat die chalet helemaal niet. Daarnaast belooft hij hun gastvrijheid te belonen, maar die cheque komt nooit aan. Max kan niet vervolgd worden voor fraude, aangezien hij zijn 'slachtoffers' nooit letterlijk om geld vraagt en ze vrijwillig hulp aanbieden.
Geen fraudeur
Onlangs werd Max gespot op een bus in het centrum van Frankrijk, maar een rechtbank oordeelde dat hij onschuldig is. Max verscheen bovendien niet op zijn proces. Op een website worden chauffeurs gewaarschuwd voor de liftende Max. Eén getuige vertelt dat ze Max koffie en sigaretten betaalde. Ze gaf hem daarenboven nog eens 40 euro cash en was sprakeloos toen ze ontdekte dat de verhalen van Max vals waren.

bron:HLN

Tags van Technorati: ,,,,