donderdag 12 juli 2012

Kan het niet netter

DORDRECHT – "Schandalig", noemt bestuurder Arie van Dijk van FNV Bondgenoten de deal die de ondernemingsraad (or) van Romers Transport in Dordrecht, onderdeel van VolkerStevin Materieel in dezelfde plaats, dinsdag stiekem heeft gesloten met de directie. Hierdoor moeten zeker 7 chauffeurs het doen met een ontslag zonder een redelijk sociaal plan.
Van Dijk: "De vakbonden CNV Vakmensen, FNV Bouw, FNV Bondgenoten en HZC hebben kort geleden met de directie van Volkert Stevin Materieel gesproken over het opstellen van een sociaal plan. Vanwege een reorganisatie uit luxe. Het gaat niet slecht met de onderneming, maar ze willen reorganiseren om het winstgevender te maken."
Nog vol verbazing zegt hij: "Er was dinsdag een personeelsbijeenkomst om de mensen te informeren. Tot mijn stomme bleek dat de or al een deal met de directie heeft gesloten. Het is schandalig en merkwaardig dat wij en het personeel hier niets van wisten."
"Nu gaan er mensen uit met een slechte aanvulling op een WW-uitkering", verduidelijkt Van Dijk.
Vrachtwagen inleveren
"Inmiddels moesten verschillende chauffeurs zich melden en een vaststellingsovereenkomst tekenen. Het was slikken of stikken. Dus moesten chauffeurs die niet tekenden hun vrachtwagen en sleutels inleveren en zijn met de taxi naar huis gebracht."
"Normaal zouden de chauffeurs tot volgende week woensdag bedenktijd krijgen. Enkele gaan dit weekeinde op vakantie en die kregen te horen dat ze dan maar voor hun vertrek moeten beslissen."
"Wij hebben vanavond in Meppel nogmaals een overleg, dit keer met werknemers die bij Stevin Materieel werken."
"Wij hebben onze leden geadviseerd om niet akkoord te gaan, dus om niets te tekenen. Wij gaan ze individueel bijstaan bij het verweer. Ook zullen wij ons sterk maken om de ontslagvergunning tegen te houden", waarschuwt Van Dijk.
VolkerStevin Materieel, dochter van Volker Wessels, met vestigingen in Dordrecht, Groningen, 't Harde en Nuth wil in totaal 48 mensen ontslaan. Volgens de directie vanwege slechte cijfers en slechte verwachtingen voor de toekomst.
Auteur: Marcel van der Voort

Bron: www.transportonline.nl