dinsdag 28 september 2010

Je moet Tom Tom niet altijd geloven

Een Zwitserse automobilist die slaafs zijn gps volgde, is in een lastig parket verzeild geraakt. Toen hij op een bergpad geen kant meer uitkon, moest hij met wagen en al door een reddingshelikopter naar de bewoonde wereld gebracht worden.image

image image

"Volg deze baan", bleef de gps van Robert Ziegler maar doordrammen. Het ding had hem nog nooit in de steek gelaten en dus deed brave Robert wat de elektronische vrouwenstem hem opdroeg.

Hopeloos klem

De bergweg werd echter almaar smaller en op het moment dat de gps hem opdroeg om rechtsomkeer te maken, zat de 37-jarige man met zijn witte bestelwagen hopeloos klem op een bruggetje in een berg in de buurt van Bergün.
Spectaculaire redding
De gestrande chauffeur belde ten einde raad de hulpdiensten. Die stuurden een reddingshelikopter uit. Die kwamen de man met auto en al uit zijn benarde situatie bevrijden. Gevolg was een spectaculaire reddingsactie door het grijze Zwitserse zwerk.
Kei van een chauffeur
"De man zei achteraf dat hij niet gezien dat hij een bergpad was ingereden. Nochtans moet hij een kei van een chauffeur zijn om zo ver op dat veredelde geitenweggetje te zijn geraakt", getuigde een van de koene redders. (eb)

 

Bron:http://www.hln.be