dinsdag 20 april 2010

Nachtrijverbod in deel van Hessen

19 april 2010

Nachtrijverbod in deel van Hessen

Sinds vandaag is in de Duitse deelstaat Hessen een nachtrijverbod voor vrachtauto's zwaarder dan 3,5 ton ingegaan op twee zogenoemde Bundesstrassen, namelijk de B3 en de B252. Het rijverbod geldt tussen 's avonds tien en 's morgens zes uur. De maatregel werd vrijdag afgekondigd door de verkeersstaatssecretaris van de deelstaat, Steffen Saebisch, na een rondetafelgesprek met onder meer omwonenden.

De B3 is 's nachts tussen Borken en Cölbe verboden gebied voor vrachtauto's. Op de B252 geldt het verbod tussen Diemelstadt en Lahntal-Göttingen. Op beide wegen zou het transitoverkeer zijn toegenomen, wat omwonenden stoort in hun nachtrust. De politie gaat op beide wegen scherp controleren op transitoverkeer dat kennelijk tracht de Maut op autosnelwegen te ontlopen.

maandag 19 april 2010

Piloot wil weg vragen aan tractor chauffeur en stort neer

 

ma 19 april 2010

Het komt vaak voor dat je in je auto zit en de weg kwijt bent. Wat doe je dan? Juist, je vraagt de weg. Even iemand aanspreken en uitleggen waar je heen moet. De rest volgt vanzelf. Maar wat nu als je in een vliegtuig zit en je weet even de weg niet? Wat doe je dan? De weg vragen lijkt geen optie, aangezien het lastig is even uit te stappen. Daar was een Russische piloot van een Antanov An-2 landbouwvliegtuigje het niet mee eens. Hij was namelijk verdwaald en wilde graag even aan iemand de weg vragen.

Tot zijn grote geluk zag hij ergens onder zich een tractor rijden. Kijk, dat is handig. Maar hoe ga je de chauffeur nu om de weg vragen? Heel simpel, dacht de piloot van het vliegtuigje. Hij wilde zijn vliegtuig tijdelijk landen in een veld in de buurt van de tractor en uitstappen om de weg te vragen. Helaas raakte hij tijdens de landing de tractor en brak zijn landingsgestel af. Een crash was het gevolg. Hoe ga je dat uitleggen aan je werkgever? Dat je vliegtuig neerstortte op het moment dat je aan een tractor chauffeur de weg wilde vragen. Ergens lijkt ons dat zoiets niet heel goed staat op je CV.

Niemand raakte overigens gewond tijdens het ongeval, dat plaatsvond in de buurt van het Russische Stavropol. Dat het ongeval te wijten is aan de even geniale als briljante ingeving van de piloot, maakt het hele voorval alleen maar meer bizar. Toch prettig om dan te horen dat deze stommiteit geen slachtoffers heeft geëist. Dat zou het natuurlijk alleen nog maar erger maken. Of de piloot nog op plaats van bestemming is aangekomen, bestaat de nodige twijfel. Of hij zijn baan en vliegbrevet nog heeft eveneens. De woordvoerder van de lokale hulptroepen wilde verder geen details geven over het vreemde ongeluk.

Tags: rusland bizar vliegtuig crash vliegtuigongeluk vliegtuig crasht na vragen weg piloot wil weg vragen aan tractor chauffeur