woensdag 27 oktober 2010

Knap: 1,6 miljoen kilometer afleggen in slechts 4 jaar

With the flame in the pipe, i tear trough the United States Auto’s met een dergelijke kilometerstand zijn er wel meer. Niet heel veel, en vaak doen ze er een compleet autoleven over voordat ze zo’n afstand hebben afgelegd. Niet in het geval van Phil Marsella. Een Amerikaan die in vier jaar tijd zijn Ford F-250 voorbij de million miles heeft gejaagd.

Groot land, nog grotere afstanden. Zeker als je een baan hebt waarbij je in alle uithoeken van de VS terecht komt met je pickup. Phil vervoert namelijk honden door heel Amerika en komt zo nog eens ergens. Gemiddeld tikt hij tussen de 11.000 en 16.000 kilometer per week af. Getallen die veel automobilisten nog niet in een jaar halen.

We kunnen ons voorstellen dat Phil klant is bij een zeer blije garagehouder. Met zulke kilometers valt er voor het betreffende autobedrijf c.q. Ford-dealer genoeg te verdienen. Opgeteld heeft hij in vier jaar tijd al 48.000 euro aan onderhoud uitgegeven.

Het huidige wereldrecord staat al 40 jaar op 2.800.000 miles, oftewel iets meer dan 4.5 miljoen kilometer. Als Phil nog een jaartje of zes met dit tempo doorrijdt moet hij in staat zijn een nieuwe record te vestigen. Videootje van de happy camper bij NBCMiami. (via autoblog.com)

Bron:autoblog.com

Tags: f-150, Ford, pickup, record

maandag 25 oktober 2010

Foutje bedankt

Vandaag ging ik even door de polder fietsen, dit om de broodnodige beweging te  hebben, als oud trucker heb ik nog heel wat bewegingen in te halen, maar goed ik fiets op de 4e Tocht weg op een niet al  te breed weggetje en daar zag ik deze onfortuinlijke chauffeur met zijn truck met oplegger liggen.Huilende emoticon25102010346

hij vertelde mij dat hij uitgeweken was voor een fietser, dat had hij beter niet kunnen doen want de berm aldaar is zo zacht als boter.

25102010349

als die boom er niet had gestaan dan had het hele spul in die pas nieuwe tuin gelegen,die huizen daar staan er nog niet zo lang, dus die tuin ook niet

25102010345

kijkje van af het huis en tuin.

men is uren bezig geweest om het spul te bergen,  het was weer een interessante fiets tochtje