donderdag 15 april 2010

foutje bedankt

Truck rijdt stadspoort aan gort

Tags van Technorati: ,

 

Door: Arjan Velthoven

Gepubliceerd op 15 april 2010 10:59

De Duitse stad Stadtroda is haar imposante stadspoort kwijt. De rode toren werd woensdag volledig vernield door de plaatselijke vuilniswagen.

StadtrodaDe oorzaak van de botsing is nog onbekend, wel is duidelijk dat de stadspoort van Stadtroda nu echt historie is. De uit zandsteen opgetrokken, 290 jaar oude poort, die onlangs nog gerestaureerd was, ligt volledig in puin. De inwoners van het stadje reageerden geschokt, maar zijn tegelijk blij dat er niemand gewond is geraakt bij het voorval.

Bron :  http://www.ttm.nl  voor meer foto’s van dit voorval http://www.ttm.nl/nieuws/id27694-fotos-truck-rijdt-stadspoort-aan-gort.html?foto_id=1767 
Tags van Technorati: ,,

dinsdag 13 april 2010

Schot verliest rijbewijs door tacho-magneet


13-04-2010

Een Schotse chauffeur (61) is voor drie jaar zijn groot rijbewijs kwijt nadat een inspecteur van de VOSA een magneet aantrof op de versnellingsbak van zijn truck tijdens een controle bij Dalkeith in Schotland.

De overtreding vond plaats in november 2008. Pas een jaar later, in december 2009 was er een hoorzitting in Glasgow voor Deputy Traffic Commisioner Richard McFarlane. Het schriftelijke vonnis, dat onlangs volgde, bleek het intrekken van het rijbewijs voor een periode van drie jaar: een zeer zware straf voor de man die al 35 jaar chauffeur was.

'Schuldig aan misleiding'
De magneet blokkeerde het signaal dat van de versnellingsbak naar de digitale tachograaf wordt gestuurd. Daarmee had de chauffeur de bewuste beslissing genomen om het functioneren van de digitale tacho te verstoren, aldus McFarlane. De chauffeur was daarom "schuldig aan misleiding".

De chauffeur, Neil MacDonald, had een vracht graan geladen ten westen van Edinburgh en werd na enkele kilometers aan de kant gezet. Hij legde uit dat hij de magneet had geplaatst om tien minuten tijdwinst te kunnen boeken om op tijd bij een vuurwerkfeest van zijn kleinzoon te kunnen zijn.

'Het domste'
Het zou de enige keer zijn geweest dat de chauffeur de magneet ooit gebruikt had, aldus zijn advocaat, en het was "het domste wat hij ooit gedaan had". Hij had nooit voorzien dat dit hem zijn rijbewijs zou kunnen kosten.

Toch legde de rechter hem deze zwaar straf op. Er moet een "sterk waarschuwende werking" van de straf uitgaan om andere chauffeurs er van te weerhouden objecten zoals magneten te gebruiken om te rommelen met de tachograaf.

Bron: Road Transport

maandag 12 april 2010

Het inhaalverbod voor vrachtwagens in België wordt opgeheven

BRUSSEL - Het inhaalverbod voor vrachtwagens in België wordt opgeheven. De afschaffing is één van de veranderingen die de Belgische staatssecretaris voor Mobiliteit, Etienne Schouppe, doorvoert. In mei stelt Schouppe zijn nieuwe wegcode voor.
De afschaffing van het inhaalverbod voor vrachtwagens is niet onmiddellijk van kracht, maar zal in stappen gebeuren.
Al sinds de invoering van het inhaalverbod op 1 januari 2008 oogstte het veel kritiek. Vrachtwagens die op autowegen met twee keer twee rijstroken rijden mogen sinds 2008 niet meer inhalen.
"We schaffen dit inhaalverbod nu af. Inhalen is toegelaten, tenzij anders vermeld", zegt Schouppe. "In de praktijk zal dat weinig veranderen. De blauwe borden zullen vervangen worden door een verbodsbord."
De huidige wegcode, die in 1975 werd opgemaakt, werd al zestig keer gewijzigd.

Bron: www.transport-online.nl  zie de site voor de reacties op dit artikel