maandag 27 december 2010

Chauffeurs boos op Rijkswaterstaat

Door: Arjan Velthoven

Gepubliceerd op 27 december 2010 10:02

Vrachtwagenchauffeurs zijn boos op Rijkswaterstaat, omdat die suggestief en generaliserend zou hebben gesproken over chauffeurs die de snelheidsdeken van vorige week negeerden. Chauffeursclub United Truckers heeft een boze brief gestuurd aan Rijkswaterstaat, waarin gezegd wordt dat het Rijkswaterstaat ontbreekt aan respect.

Maximum snelheid 50 door winterweerDe brief is verzonden door W.A. Grunbauer, woordvoerder van United Truckers en werd zondagavond  al gepubliceerd op het weblog van TTM.nl medewerker Iep van der Meer. Hieronder volgt de integrale tekst van de brief.

Aan de Directeur van Rijkswaterstaat,

Postbus 20906,
2500 EX DEN HAAG

Woudenberg, 26 december 2010.

Geachte dame, heer,

Met deze brief dienen de United Truckers een klacht in tegen een uitermate suggestieve en generaliserende uiting van uw dienst.

Afgelopen week verlaagde de Rijkswaterstaat vanwege de verkeersveiligheid op verschillende wegen de maximumsnelheid naar 50 kilometer per uur.

En afgelopen week maakte u, een dag later na de bovengemelde snelheidbeperking, publiekelijk bekend dat de ingestelde snelheid op de matrixborden "massaal door truckers werd genegeerd!"

De dag voor deze bekendmaking waren diverse college van ondergetekende en ondergetekende zelf in Nederland op de snelweg en ervaarden dat er weliswaar een paar andere collega's de snelheid aan het overtreden waren, maar wat ons opviel was, dat nagenoeg geen enkele personenauto de 50 kilometer bleef rijden!!

Zelf reed ik maandagavond van Gorinchem naar Breda, een stuk waar de beperking gold, en werd door nagenoeg ALLE personenvoertuigen ingehaald, benevens acht vrachtwagens, zes met pools kenteken, één Spanjaard en één Nederlandse veewagen. De overige vrachtwagens hielden zich aan de snelheid.

Daags na uw oproep is de politie "extra gaan controleren" en daaruit bleek dat NIET ÉÉN vrachtwagen voor het negeren van de snelheid van 50 kilometer per uur werd verbaliseert wat er op wijst dat uw suggestieve uitspraak onjuist en beneden alle peil is en dat daardoor vrachtwagenchauffeurs systematisch verder onnodig worden gegriefd.

Door dit soort generaliserende uitspraken doet u afbreuk aan de verkeersveiligheid omdat dit soort uitspraken leidt tot agressief gedrag van sommige medeweggebruikers.

Hoe u het ook wendt of keert, een dergelijke, ongenuanceerde uitspraak doet afbreuk aan de goede naam van de beroepsgroep en getuigt van geen enkel respect.

Wij verzoeken, zo nodig sommeren, u dan ook eveneens publiekelijk bekend te maken dat uw uitspraak onjuist en ongenuanceerd was en uw excuus te maken voor deze onwelgevallige, respectloze en onjuiste uitlating.

Gaarne vernemen wij van u hoe en wanneer u uw fout zult gaan herstellen en uw foute uitlating in het openbaar terug gaat nemen.

Mogen wij dus van u vernemen?

Inmiddels tekenen wij met vriendelijke groet,

United Truckers,

(W.A. Grünbauer, woordvoerder).

Bron: www.ttm.nl

Tags van Technorati: ,,