donderdag 25 maart 2010

Het gaat af en toe niet goed

Lange vrachtwagen crasht op rotonde

25-03-2010, 06:37

Lange vrachtwagen crasht op rotonde

Een meer dan twintig meter lange vrachtauto is woensdagmiddag van de weg geraakt bij een rotonde in Alblasserdam. De Turkse chauffeur, die geen woord Nederlands verstond, had de bocht wat te ruim genomen en was daardoor met zijn vrachtauto in de berm beland.
Doordat hij precies met zijn wielen op een put in het gras terecht was gekomen, kwam hij muurvast te zitten. Een groot deel van de rotonde werd hierdoor afgesloten. Pas na twee uur kon de gecrashte vrachtwagen worden weggesleept door een bergingsauto. Daarna kon hij zijn weg naar Venlo vervolgen. Het wegdek raakte licht beschadigd.

(Lees verder onder de foto)


De vrachtwagen raakte echter ook in Papendrecht in de problemen geraakt. De lange oplegger was nog geen kwartier uit Alblasserdam vertrokken toen in Papendrecht voor een verkeerde weg werd gekozen. Om deze fout te herstellen wilde de chauffeur zijn vrachtwagen net voor de Dordtse brug keren. Dit mislukte. Weer werd de politie gebeld om het verkeer te regelen. Om de geplaagde chauffeur zijn weg te laten vervolgen werd het verkeer in beide richtingen stilgelegd. Na ruim twee uur lukte het de vrachtwagen tegen het verkeer in de rijksweg op te rijden.

Bron: Klaroen.nl

Geen opmerkingen: