vrijdag 17 december 2010

Tol op Duitse Bundesstrassen komt medio 2011

17 december 2010

Tol op Duitse Bundesstrassen komt medio 2011

De Duitse bondsregering heeft definitief besloten op ongeveer tweeduizend kilometer aan grote autowegen de kilometerheffing voor zwaar vrachtverkeer in te voeren. De Maut op die vierbaans Bundesstrassen wordt medio volgend jaar van kracht.

Duitsland telt in totaal ruim 40.000 kilometer aan Bundesstrassen. De tol wordt echter alleen ingevoerd op vierbaans wegen. De opbrengst wordt minimaal op 100 miljoen euro geschat. Dat geld gaat naar de begroting van verkeersminister Peter Ramsauer.

Het doel van de heffing is het vrachtverkeer te treffen dat naar Bundesstrassen uitwijkt om maar geen tol op de autsnelweg te hoeven betalen. Als straks op het onderliggende wegennet ook tol moet worden betaald, heeft het geen zin meer uit te wijken. Sterker, dat leidt er alleen maar toe dat meer Maut wordt afgedragen, omdat bij uitwijken naar Bundesstrassen meestal iets moet worden omgereden.

Organisaties in het Duitse wegvervoer hebben al scherp geprotesteerd tegen de maatregel. Voor een vrachtauto van de categorie Euro III zou gemiddeld per jaar 6.000 euro extra Maut moeten worden betaald. De bestaande tol op snelwegen kost een vervoerder gemiddeld al zo’n 20.000 euro per vrachtauto per jaar.

Bron: www.nieuwsbladtransport.nl

Tags van Technorati: ,,,

Geen opmerkingen: