maandag 20 december 2010

Franse chauffeurs moeten uitkijken voor lifter Max

 

 

In Frankrijk krijgen chauffeurs de waarschuwing uit te kijken voor een Zwitserse lifter, genaamd Max. De man probeert niet alleen een ritje te versieren, hij slaagt er ook vaak in bij de bestuurder geld en voedsel af te dwingen.

Max probeert langs de kant van de weg een lift te verkrijgen, maar probeert dan plots meer dan vervoer van een niets vermoedende chauffeur te vragen. Zo doet hij zich voor als een zakenman, een grootvader of een professor wiens auto gestolen is. Sommige chauffeurs vinden Max zo charmant dat ze hem thuis uitnodigen om de nacht in een warm bed door te brengen.
Chalet
Vervolgens nodigt Max zijn weldoener op zijn beurt uit voor een bezoek aan zijn chalet in de Zwitserse Alpen. Alleen bestaat die chalet helemaal niet. Daarnaast belooft hij hun gastvrijheid te belonen, maar die cheque komt nooit aan. Max kan niet vervolgd worden voor fraude, aangezien hij zijn 'slachtoffers' nooit letterlijk om geld vraagt en ze vrijwillig hulp aanbieden.
Geen fraudeur
Onlangs werd Max gespot op een bus in het centrum van Frankrijk, maar een rechtbank oordeelde dat hij onschuldig is. Max verscheen bovendien niet op zijn proces. Op een website worden chauffeurs gewaarschuwd voor de liftende Max. Eén getuige vertelt dat ze Max koffie en sigaretten betaalde. Ze gaf hem daarenboven nog eens 40 euro cash en was sprakeloos toen ze ontdekte dat de verhalen van Max vals waren.

bron:HLN

Tags van Technorati: ,,,,

Geen opmerkingen: