woensdag 25 februari 2009

Geen vrachtwagens meer op vluchtstrook langs de A1

Geen vrachtwagens meer op vluchtstrook langs de A1


woensdag 25 februari 2009

HENGELO (ANP) - Met de aanleg van honderd extra parkeerplaatsen bij Het Lonnekermeer hoopt Rijkswaterstaat te voorkomen dat truckers de vluchtstrook langs de A1 nog als parkeerplaats gebruiken wanneer zij Duitsland niet in mogen. Woensdag wordt de nieuwe parkeerplaats feestelijk in gebruik genomen.
Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat zoeken naar schatting vier- tot vijfhonderd vrachtwagenchauffeurs ,,ergens tussen Apeldoorn en de Duitse grens'' een parkeerplaats wanneer in Duitsland een rijverbod geldt, zoals op feestdagen regelmatig gebeurt. ,,Alle parkeerplaatsen lopen dan vol. Ze parkeren in woonwijken en op de vluchtstrook. Dat willen we niet meer, het leidt tot onveilige situaties.''
De extra parkeerplaatsen bij Het Lonnekermeer moeten de ergste nood lenigen. ,,We hadden er zes parkeerplaatsen, nu honderd.'' Voor het comfort is op de parkeerplaats een toiletgebouw met douches gebouwd. Ook is er toezicht op de parkeerplaats.
De provincie Overijssel, de gemeenten Oldenzaal en Losser, het KLPD, EVO, TLN en Rijkswaterstaat hadden medio 2007 afgesproken iets te doen aan de situatie rond de A1.
© ANP"

Geen opmerkingen: