donderdag 25 augustus 2011

'Stop met rijden voor opdrachtgevers met Oost-Europese chauffeurs'

 

Door: Arjan Velthoven

Gepubliceerd op 25 augustus 2011 10:50

VERN, de belangenvereniging van eigen rijders, roept eigen rijders op te stoppen met rijden voor opdrachtgevers die Oost-Europese chauffeurs achter het stuur zetten.

ChauffeurVolgens VERN rijdt nu nog ongeveer 40 procent van de kleine transportbedrijven tot 10 vrachtwagens in charter voor grote transportbedrijven. "Als deze grote transportbedrijven gebruik maken van constructies die het mogelijk maken dat zij Oost-Europese chauffeurs in dienst hebben, en tevens de kleine transportbedrijven voor zich laten rijden, dan is het voor de kleine transportbedrijven bijna onmogelijk om het hoofd boven water te houden. Als kleine transportbedrijven blijven rijden voor deze grote transportbedrijven, werken zij mee aan een systeem dat hen uiteindelijk de kop zal kosten", zo meldt VERN in een persbericht. Volgens VERN reed tot vier jaar geleden reed 70 procent van de kleine transportbedrijven nog voor deze grote transportbedrijven. "Een Oost-Europese chauffeur die niet meer verdiend dan 3 euro tot 8 euro per uur, en wordt uitgebuit, daar is voor een klein transportbedrijf niet meer tegen op te concurreren. De vrachtprijs die een klein transportbedrijf dan nog krijgt, want de commissie gaat er ook nog vanaf, is dermate slecht dat men failliet gaat", aldus VERN.

Volgens VERN veroorzaken de grote transportbedrijven door het werken met Oost-Europese chauffeurs dat de ritprijzen 15 procent lager liggen dan verantwoord.

Bron   http://www.ttm.nl

Geen opmerkingen: