donderdag 11 maart 2010

Inval bij transportbedrijf uit Oostvoorne

OOSTVOORNE - De politie heeft samen met de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) een inval gedaan bij een logistiek bedrijf uit Oostvoorne.
De polite hield dinsdag 2 februari een Poolse vrachtwagenchauffeur aan bij een tankstation langs de Rijksweg A15 nabij Ridderkerk.
De vrachtwagenchauffeur werd aangehouden omdat de container te ver uitstak na de stootbalk op de oplegger van de combinatie. Tevens bleek de chauffeur, een 32-jarige man uit Polen, te veel gedronken te hebben. De man werd destijds aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is toen proces-verbaal opgemaakt.
Het kenteken van de oplegger bleek na raadpleging van het kentekenregister toe te behoren aan een geƫxporteerde oplegger. Op zaterdag 13 februari troffen politieagenten dezelfde oplegger aan op De Pinnepot in Oostvoorne. Na controle van het VIN nummer bleek dat de oplegger was voorzien van valse kentekenplaten. Hierop is de oplegger inbeslaggenomen.
De Poolse chauffeur verklaarde voor een logistiek bedrijf uit Oostvoorne te werken. Echter bleek het bedrijf niet over de benodigde NIWO vergunning te beschikking. Hierop is de politie een onderzoek gestart naar het bedrijf.
Het onderzoek resulteerde in een inval, van politieagenten en inspecteurs van IVW, op vrijdag 5 maart in een woning in Oostvoorne. Bij de inval zijn tien dozen met administratie inbeslaggenomen.
Het onderzoek heeft geleid tot het opleggen van een last onder dwangsom. Dit houdt in dat als het het bedrijf blijft rijden, het bedrijf tot tienduizenden euro's boete per keer kan krijgen. Tevens kunnen voertuigen van het bedrijf, inclusief lading, inbeslaggenomen worden.
Daarnaast is ook een kentekenbewijs van een vrachtwagen ingevorderd door een gebleken technisch gebrek aan het remsysteem. Ook is gebleken dat het bedrijf geen deugelijke arbeidsregistratie (tachograafschijven) bijhoudt van zijn vijf chauffeurs.

Bron Transport online , kijk voor het hele artikel en de commentaren op

  www.transport-online.nl

Geen opmerkingen: