maandag 3 mei 2010

Duitse LZV-proef in januari 2011 van start

Door: Arjan Velthoven

Gepubliceerd op 03 mei 2010 11:27

De door het ministerie van Verkeer georganiseerde proef met LZV's in Duitsland begint in januari 2011. Er doen 100 tot 150 LZV's aan mee, zo melden diverse Duitse media.

LZVHet maximumgewicht wordt niet zoals TTM.nl eerder meldde op 40 ton vastgelegd, maar op 44 ton. Voor zestigtonners zou de Duitse infrastructuur niet geschikt zijn. Dat zal de gemiddelde Duitse transporteur echter een zorg zijn, die zit vooral te wachten op meer laadvolume, zodat er minder trucks de weg op hoeven.

"De proef begint in 2011, een precieze datum is nog niet bekend", aldus een woordvoerder van het ministerie. Er gaan echter geruchten rond dat de proef al in januari van start zou gaan. Het is nog helemaal niet duidelijk of LZV's in de proef alleen op snelwegen en B-wegen mogen rijden, of ook in steden en dorpen. De tegenstanders van de LZV schijnen zich nu te hebben neergelegd bij een proef. ADAC, eerder een felle tegenstander, wil de LZV zelfs toelaten in steden. "We zijn realistisch, we kunnen een proef niet tegenhouden. We willen echter dat hij efficiĆ«nt moet worden uitgevoerd en dat er geen beperking is tot alleen de snelwegen", aldus een woordvoerder. 

Duitse transporteurs zijn blij met de aangekondigde proef en melden zich in groten getale aan bij het Duitse verkeersministerie. Of ook buitenlandse transporteurs met trucks in Duitsland mee kunnen doen is nog niet bekend, maar het kan nooit kwaad om eens te informeren...

Bron: www.ttm.nl

Geen opmerkingen: